Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

The Summer of Love: 1967-2017

juni 21, 2017 @ 8:00 pm - 9:30 pm

Zwolse theaters begint de zomer goed met The Summer of Love!

Deze zomer brengt Leo Blokhuis ons terug naar de zomer van 1967, The Summer of Love. In California is de hippiecultuur op zijn top, neemt de beatbeweging een vlucht en is de strijd tegen het establishment in volle gang. Muzikaal is het ook een jaar van louter hoogtepunten, met albums van onder andere The Beatles (Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band), The Doors (The Doors) en The Velvet Underground (The Velver Underground & Nico).

Het hoogtepunt van de zomer der liefde is zonder twijfel het Monterey International Pop Music Festival, het eerste grote popfestival ter wereld. Met onder andere The Who, Otis Redding, Janis Joplin, Simon & Garfunkel, The Byrds en Jimi Hendrix gaat het festival de boeken in als een van de belangrijkste momenten in de geschiedenis van de popmuziek.

Tijdens The Summer of Love vertelt Leo Blokhuis het verhaal van dat jaar, en het Monterey Festival. We luisteren naar een aantal geweldige gastzangers van nu, die de hits van toen ten gehore brengen. Van Sitting on the Dock of The Bay tot Bridges over Troubled Water en van Foxy Lady tot All You Need is Love. Van Jefferson Airplane en The Gratefull Dead tot Ravi Shankar en The Mamas and the Papas.

Een prachtige en unieke muzikale avond, onder de deskundige leiding van Leo Blokhuis.

Met Janne Schra, Frank Lammers, Pablo Van de Poel, Anne Soldaat, Yorick van Norden, Jeangu Macrooy, Tenfold en Donald Madjid

Gegevens

Datum:
juni 21, 2017
Tijd:
8:00 pm - 9:30 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/1472102222860072

Locatie

Zwolse theaters
Blijmarkt 25 / Spinhuisplein 14
Zwolle, 8011 ND / 8011 ZZ Netherlands
Website:
http://bigcityevents.net/locatie/zwolse-theaters/