Houten vloer voor in uw huis of kantoor?

Een houten vloer kopen is misschien wel voor het leven. Bij de aanschaf van een eiken of grenen vloer zijn er een aantal punten waar u op moet letten.

Houten vloer voor in uw huis

De ondervloer gaat voor de houten vloer

Allereerst heeft u een goede ondervloer nodig. Het is belangrijk dat de ondervloer droog en vlak is. Pas als deze stabiel is kan men er een houten vloer overheen leggen.

Welke houtsoort?

Niet elke houtsoort is geschikt voor een vloer die veel wordt gebruikt. U moet zich dan afvragen waar de vloer voor bedoeld is. Heeft u kinderen heeft u vaak visite?
Heeft u een bedrijf aan huis waar u regelmatig klanten ontvangt? U wilt natuurlijk dat uw vloer lang meegaat. Denk daarom goed na welke houtsoort u gaat kiezen.

Welke houten vloeren winkel?

Daarom is het ook belangrijk dat u uw houten vloer koopt bij een bedrijf dat u kan begeleiden bij het kiezen van de juiste houtsoort. Dat wordt maar al te vaak onderschat. Een gerenomeerd houten vloeren bedrijf verkoopt ook alleen maar hout met het PEFC en FSC keurmerk. Deze keurmerken garanderen duurzaamheid en verantwoord bosbeheer.

Houten vloer laten leggen of niet?

Tevens kan een houten vloeren winkel u ook het leggen van de vloer uit handen nemen. Zij weten precies waar op gelet moet worden bij het leggen. Welke olie moet worden gebruikt enzovoort.
Nog even over die ondervloer, als u buren onder u heeft is het verstandig om isolatie materiaal tegen geluidsoverlast te gebruiken. Woont u op de begane grond dan is het belangrijk dat er voldoende ventilatie is zodat de vloer niet langzaamaan gaat rotten.

Ook al is het aan te raden de vloer te laten leggen door vakmensen, toch zijn er mensen die het graag zelf doen. En waarom ook niet? Let dan wel op de algemene voorwaarden bij het kopen van een houten vloer. Als u een offerte aanvraagt let dan ook goed op of alles inclusief is. Niet dat u achteraf nog extra kosten als verzendkosten e.d. moet betalen. Ga altijd voor een vaste prijs!

Meer tips en onderhoud

Koop altijd extra hout omdat er altijd wel eens iets moet worden gerepareerd aan een houten vloer. Door de tijd heen krijg je wel kleurverschillen maar dat is dan ook weer de charme van houten vloeren. Natuurlijk wil je dat je vloer door de tijd heen er mooi blijft uitzien. Zorg dan dat plantenbakken, meubilair zoals tafels en stoelen bescherming aan de onderkant hebben in de vorm van viltjes maar je kunt ook als je creatief bent zelf iets moois maken. Als het de vloer maar beschermd tegen krassen en water/kalkplekken.

Een goede deurmat houdt het meeste vuil wel tegen maar toch zal er zand of kleine steentjes op je vloer terechtkomen. Niet iedereen doet zijn schoenen uit alvorens de huiskamer binnen te komen. Zorg dat je daarom regelmatig stofzuigd. Natuurlijk zet je de borstel naar beneden om krassen te voorkomen.

Welke houtsoorten zijn er?

Je hebt eiken vloeren en grenen vloeren en natuurlijk zitten daar tussenin nog talloze variaties. Bij Vloerenhal Montfoort hebben ze eiken vloeren van Nederlandse kwaliteit en massief Frans grenen. Er is een grote showroom aanwezig. Ook als je in Overijssel woont zal je niet zo snel dezelfde kwaliteit houten vloeren vinden als bij deze vloerenhal. Ikzelf heb hier ook mijn vloer besteld en laten leggen en kan het iedereen van harte aanraden.


De Vloerenhal Montfoort is vanuit Overijssel gemakkelijk te bereiken.

Vloerenhal Montfoort
Mosterdmolenweg 5B
3417 XM Montfoort

(E) info@vloerenhalmontfoort.nl
(T) 0348 506 551
(M) 06 1412 9469